Pages

23 Haziran 2012 Cumartesi

Logoların Hikayesi: Part 1

Bu yazıda dünya devi şirketlerin logolarının nasıl ortaya çıktığını yazdık.

APPLE
Apple'ın ilk logosunda başına daha elma düşmemiş olan Newton olduğunu biliyor muydunuz? Daha sonra çıkaracağı yeni MacBook'da bu logonun şık durmayacağını düşünen Apple işe yeni aldığı Rob Janoff ile logoyu değiştirip meşhur elmasını kullanmşıtır.Aplle'ın logosunun ortaya çıkışıyla ilgili bir çok hikaye, söylenti var. Bunlardan en bilineni ise şu:
Steve Jobs küçükken arkadaşlarının öğle yemeği için börekleri, çörekleri varken Steve Jobs'un bir elması vardı ve Steve Jobs bu elmadan esinlenerek Apple'ı ortaya çıkardı.

SHELL
Kökeni çok eskilere dayanan Shell, süs olmak üzere deniz kabuğu satan bir babanın oğlunun Uzakdoğu'ya gaz ihraç etmesiyle doğdu. Şirket'in ilk yıllarında Hollanda Kraliyet'i Shell adlı başarılı şirkete deniz kabuğu desenli logoyu verdi ve Shell bir asırdır özüne sağdık kaldı.

GOOGLE
Google'ın hikayesini bilmeyeniniz yoktur herhalde. Google, matematikte 1'den sonra 100 tane sıfır gelmesiyle oluşan sayıya denen googol sözcüğünün değiştirilmesiyle oluşturulmuştur. Böyle bir şeyin seçilmesinde ise şirketin internetteki bilgi çokluğunu vurgulamak istemesi etkili olmuştur.



0 yorum:

Yorum Gönder