Pages

21 Haziran 2012 Perşembe

En İyi 10 Bilim-Kurgu Filmi



İşte karşınızda benim seçtiğim, tüm zamanların olmasa da son 15-20 yılda çekilmiş en iyi bilim kurgu filmleri. 1'den 10'a kadar sıraladım ama filmleri karışık yazdım. Bence aralarından izlemediğiniz varsa izleyin derim.


1-Inception
Christopher Nolan’ın en iyi filmlerinden hatta en iyisi. Diğer tüm müthiş filmleri çekerken aklında hep bu proje vardı. Sonunda ise müthiş bir senaryo ve atmosferle ortaya kült bir film çıktı. Tüm zamanların en iyi filmlerinden birisi.

2-Avatar
Zaten James Cameron'un çektiği bir film iyi olamaz süper olur. Avatar bunun en büyük örneklerinden biri. 3D teknolojisinin dibine kadar kullanıldığı bu film tüm zamanların en çok hasılat yapan filmi olmayı başardı. Tabi getirdiği bu büyük başarıdan dolayı ikinci filmin hazırlıklarına başlandı.

3-Disrict 9
     
Türkçe adıyla Yasak Bölge 9'u diğer uzaylı filmlerinden ayıran bir çok şey var. Örneğin uzaylılar dünyayı ele geçirmek istemiyorlar, gemileri bozulduğu için dünyaya sığınıyorlar ama biz onlara dünyayı dar ediyoruz. Gerçekten öyle, insanoğlunun ne kadar fazla güç peşinde olduğunu bu film bize apaçık gösteriyor. Bence bu filmi mutlaka izlemelisiniz.

4-Children of Men
İnsan ırkının sonunu getirecek olan kısırlık sorununa çözüm olabilecek hamile bir kadının kurtarılmasını konu alan film yakın gelecekte geçiyor. Senaryosuyla büyük beğeni toplayan filmin yönetmenliğini Alfanso Cuaron yapıyor.

5-Star Wars
Çok çok uzun zaman önce, çok çok uzak bir galakside geçen Star Wars serisini seyretmediyseniz en yakın zamanda seyredin derim. En sevdiğim filmi Revenge of the Sith olsa da her bölümü ayrı güzel bu serinin.

6-X-men
İlk filmi 2000 yılında çekilen X-Men serisi büyük bir başarıya ulaştı ve gerçekten koskoca bir hayran kitlesi var. Bana kalırsa 5 filmlik serinin en güzel bölümü son çekilen First Class.

7-The Matrix
Özel efekt teknolojisini tam anlamıyla değiştiren The Matrix'e söylenecek fazla söz yok. Mutlaka izlenmesi gereken bir film.

8- Jurassic Park
Steven Spielberg'ün dinozorlara duyduğu sempatinin en iyi örneklerinden olan Jurassic Park her ne kadar bilim-kurgu hayranları tarafından sevilmese de bana göre bu listeye girmeyi hak etti.

9-Terminator
Bir yok edicinin hikayesi olduğunu anlamanız için sadece ismini bile duymanız yeterli. Terminator dünya üzerindeki en iyi yapıtlardan biri.

10-Back to the Future
Bana göre izlemesi en eğlenceli Bilim-Kurgu filmlerinden biri Back to the Future. Bana kalırsa serinin en güzel filmi birinci bölüm.

2 yorum:

  1. Blogunuzu takip ediyoruz ve paylaşımlarınızı çok beğeniyoruz. ibm lcd olarak size teşekkür ederiz.

    YanıtlaSil
  2. Thank you for sharing.
    My blog: http://www.filmizlettir.net/filmi/film-dili/film-dil/fantastik-bilim-kurgu

    YanıtlaSil